ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Ποινική δίωξη στους δύο δημάρχους που δεν έδωσαν στοιχεία των υπαλλήλων τους

10.12.2014 16:11

Στην άσκηση ποινικής δίωξης προχώρησε η Εισαγγελία σε βάρος των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης και επανελέγχου συμβάσεων, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η δίωξη σε βάρος των δύο δημάρχων αφορά τα πλημμελήματα της απείθειας κατ΄ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ασκήθηκε μετά το  από προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση που είχε διενεργήσει η εισαγγελέας Εφετών Καλλιόπη Νταγιάντα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η κ. Νταγιάντα είχε ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μετά από στοιχεία που είχε αποστείλει στην Δικαιοσύνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον φάκελο του υπουργού περιλαμβάνονταν οι εκθέσεις άρνησης έλεγχου που είχαν συντάξει οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τους δημάρχους Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Ρέντη- Νίκαιας, Λάρισας και Πάτρας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τους δημάρχους Χαλανδρίου και Ζωγράφου- αρμοδιότητας του Εφετείου Αθήνας- ανατέθηκε σε πταισματοδίκη.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:47
Exit mobile version