search
ΔΕΥΤΕΡΑ 02.02.2026 23:06
MENU CLOSE

Ομπάμα: Η Β. Κορέα πίσω από την επίθεση στην Sony – «Δεν έχουμε καμία σχέση» απαντά η Πιονγιάνγκ

19.12.2014 19:27
Ομπάμα: Η Β. Κορέα πίσω από την επίθεση στην Sony - «Δεν έχουμε καμία σχέση» απαντά η Πιονγιάνγκ - Media

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε απόψε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony, αλλά ότι δεν συνεργάστηκε με κάποια άλλη χώρα για τον σκοπό αυτό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε απόψε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony, αλλά ότι δεν συνεργάστηκε με κάποια άλλη χώρα για τον σκοπό αυτό.

Οι χάκερ που επιτέθηκαν στην εταιρεία "προκάλεσαν μεγάλη ζημιά" και "θα αντιδράσουμε", προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στην επίθεση όποτε και με όποιον τρόπο κρίνουν προσφορότερο, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της ίδιας της Sony, o Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφασή της να ματαιώσει την πρεμιέρα της ταινίας The Interview λόγω των απειλών που δέχτηκε. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί σε "έναν δικτάτορα" να επιβάλει λογοκρισία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατανοεί τις ανησυχίες της Sony και την ευθύνη της απέναντι στο κοινό όμως δεν πιστεύει ότι θα έπρεπε να πτοηθεί από τις απειλές αυτές. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι θα ήθελε οι υπεύθυνοι της εταιρείας να είχαν απευθυνθεί πρώτα στον ίδιο προτού αποφασίσουν να αποσύρουν την ταινία.


Δεν έχουμε καμία σχέση, λέει η Πιονγιανγκ.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα διέψευσε απόψε ότι είναι υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Sony, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το FBI υποστηρίζοντας ότι έχει στην κατοχή του επαρκείς αποδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.

"Η χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον χάκερ" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός σύμβουλος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, Κιμ Σονγκ.

Άλλος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του τόνισε και αυτός ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, χωρίς να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02.02.2026 23:06