search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.09.2025 13:26
MENU CLOSE

Δεν ανησυχεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θέσεις της Ελλάδας για τη Ρωσία

30.01.2015 06:53
Το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Αθήνα και Άγκυρα για την ένταση στο Αιγαίο - Media

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι «δεν νομίζω ότι είμαστε σε σημείο για να ανησυχούμε».

 
«Δεν έχω τίποτα καινούριο να προσθέσω από χθες» τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συνάντηση στην ΕΕ (των υπουργών Εξωτερικών), σε σχέση με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και τη θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Η κ. Ψάκι επεσήμανε ότι «αυτό που είπα χθες (προχθές), είναι να αφήσουμε (να δούμε) τι θα συζητηθεί εντός της ΕΕ».
 
Κατά την προχθεσινή αναφορά της, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι «προφανώς, εκτιμούμε τη συνεργασία των Ευρωπαίων εταίρων μας στην εφαρμογή των κυρώσεων που υιοθετήθηκαν από την ΕΕ και συνεργαζόμαστε ώστε να βοηθήσουμε στον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι νέα, μόλις μερικών ημερών. Προφανώς, αναμένουμε να έχουμε συνομιλίες με μια σειρά από χώρες. Υπήρξαν και στο παρελθόν, όπως γνωρίζετε, συζητήσεις σχετικά με το τι είναι ωφέλιμο ή όχι για τις κυρώσεις της ΕΕ που οδήγησαν στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε σε σημείο για να ανησυχούμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.09.2025 13:26