ΤΡΙΤΗ 28.10.2025 00:14
MENU CLOSE

Περισσότερους από 100 νεκρούς άφησαν πίσω τους χιονοστιβάδες

25.02.2015 14:46

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από κατολισθήσεις και χιονοστιβάδες μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα το τελευταίο 48ωρο.


 
Άλλοι 4 νεκροι έχουν αναφερθεί στην επαρχία Λάγκμαν, ένας στη Νανγκαχάρ και έξι στο Μπαμιγιάν αλλά ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Ένας υπεύθυνος της Ερυθράς Ημισελήνου για το Αφγανιστάν, ο Άμπντουλ Ράχμαν Καλαντάρι, επιβεβαίωσε ότι στο Παντσίρ έχουν βρεθεί νεκροί 90 άνθρωποι.
 
Στην Καμπούλ, όπου έπεσε λίγο χιόνι χθες και σήμερα, παρουσιάστηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω βλάβης του δικτύου στην περιοχή της ορεινής διάβασης Σάλανγκ που συνδέει τον βορρά της χώρας με την πρωτεύουσα.
 
Μέχρι τώρα ο χειμώνας στο Αφγανιστάν ήταν ιδιαίτερα ήπιος, γεγονός που ενέτεινε τους φόβους για μια περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας που θα οδηγούσε στην καταστροφή των καλλιεργειών. Παρά τους τόσους πολλούς θανάτους, τα χιόνια κατεύνασαν αυτόν τον φόβο. "Πλέον, αισιοδοξούμε για την κατάσταση σε όλη τη χώρα. Θα έχουμε χιόνια και βροχές για πολλές ημέρες κι έτσι δεν θα παρουσιαστεί λειψυδρία την επόμενη χρονιά", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας Λοτφουλάχ Ρασίντ. "Αν δεν έπεφτε τόσο χιόνι και βροχή, η επόμενη χρονιά θα ήταν καταστροφική", πρόσθεσε.

ΤΡΙΤΗ 28.10.2025 00:13
Exit mobile version