ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:42
MENU CLOSE

Ο Χρήστος Γιανναράς στο Συμπόσιο Μαρτίου του Εθνικού

23.03.2015 17:17

Μετά τον Ματθαίο Γιωσαφάτ και τον Δημήτρη Νανόπουλο, η σειρά ενός ακόμα σημαντικού Έλληνα, του Χρήστου Γιανναρά, ν’ ανέβει στην κεντρική Σκηνή του Εθνικού και να συνομιλήσει με το κοινό.

Το Εθνικό Θέατρο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης “οικοδεσπότες” για έναν ακόμα μήνα  στο “Συμπόσιο” που διοργανώνουν από τις αρχές του χρόνου. Την Τρίτη 31 Μαρτίου, ώρα 20:00, στην Κεντρική Σκηνή (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24), το θέμα είναι «Γιατί το θέατρο και η Αγορά συγκροτούν την ελληνίδα ‘πόλιν’» και καλεσμένος  ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Γιανναράς.

Η Αγορά ως εστιακό κέντρο του Δήμου και το Θέατρο ως κεντρικός θεσμός της Πολιτείας συνδιαμορφώνουν το τοπίο της αρχαίας ελληνικής πόλης.

Η Αγορά ως ο τόπος και το γεγονός της συνέλευσης των πολιτών μετόχων του πολιτικού αθλήματος-εκεί οι συζητήσεις, εκεί οι αποφάσεις, εκεί η ανάδειξη των πολιτών (με κλήρο, όχι με ψήφο) στα αξιώματα-υπουργήματα της πόλης. 

Και το Θέατρο ως η έμπρακτη γλώσσα-αποκάλυψη του “νοήματος” της πόλης.

Ποια είναι, όμως, η Αγορά σήμερα και πώς διαμορφώνεται στην εποχή των ποικίλλων μέσων μαζικής επιρροής;Πόσο το Θέατρο εκφράζει τους κραδασμούς του ταραγμένου καιρού μας;

Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα επιχειρήσει να απαντήσει ο διακεκριμένος ομιλητής του Συμποσίου.

 Την ομιλία του κ. Γιανναρά θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Συντονιστής του Συμποσίου είναι ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης.

Η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη και για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:31
Exit mobile version