ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:15
MENU CLOSE

Βουλή: Χαμός στη συζήτηση για την ΠΝΠ - Όλοι οι «καυτοί» διάλογοι

22.04.2015 16:22

Με εκρηκτικό τρόπο «άνοιξε» η συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων των φορέων του δημοσίου στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με εκρηκτικό τρόπο «άνοιξε» η συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων των φορέων του δημοσίου στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με την έναρξη της συζήτησης, ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ ζήτησε τον λόγο για να μιλήσει επί της διαδικασίας πριν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος ζητούσε την ίδια στιγμή να μιλήσει και εκείνος επί της διαδικασίας.

Ο Προεδρεύων της Επιτροπής Βαγγέλης Διαμαντοπουλος έδωσε τον λόγο στον Δημήτρη Μάρδα και έφερε την «έκρηξη» του Ανδρέα Λοβέρδου: «Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού». Ταυτόχρονα, ακούστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος να λέει «έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή». Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε υψηλούς τόνους συνέχισε λέγοντας ότι «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πως θα δουλέψουμε!» ενώ την ίδια ώρα ο Δημήτρης Μάρδας που είχε ανέβει στο βήμα το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν ότι προτείνει «να γίνει μια συνεδρίαση».

O Ανδρέας Λοβέρδος ακούστηκε να λέει για κάποιον μιλώντας στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο: “Αυτός είναι κατοικίδιο ζώο” ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιον αναφερόταν

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φώναζε στον αναπληρωτή υπουργό να καθίσει κάτω και ο εκτελών χρέη προέδρου Βαγγέλης Διαμαντόπουλος σημείωσε: «Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά» και διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά προκειμένου να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.   

 

Οι «καυτοί» διάλογοι που εκτόξευσαν το «θερμόμετρο» της πολιτικής αντιπαράθεσης στην έναρξη της συνεδρίασης:

Α.Λοβέρδος: πρέπει να τοποθετηθούμε επι της διαδικασίας

Διαμαντόπουλος: Ο λόγος θα πάει στον υπουργό για παρέμβαση επι της διαδικασίας

Λοβέρδος: Δεν αφορά τον υπουργό η διαδικασία που επιλέγουμε στην Βουλή. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Έχει δίκαιο ο Πανούσης που λεει πώς σας εκλέγουν!

Λοβέρδος (προς τον Μάρδα): Αυτό (σσ. εννοεί η διαδικασία) αφορά τους αντιπροσώπους του λαού εσάς τι σας αφορά; Τι θελετε εδώ;

Μάρδας: Θα ειχα τελειώσει 30 δευτερόλεπτα.

Λοβέρδος: Μα δεν έπρεπε καν να αρχίσετε, τι να τελειώσετε;

Διαμαντόπουλος: Έδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση, ποιο το πρόβλημα; Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους αλλα δεν πάτε και εσείς πίσω

Μάρδας: Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό της συζήτησης η πρότασή μου πρέπει να γίνει μια συνεδρίαση για να κλείσει

ΦΩΝΕΣ

Διαμαντόπουλος: εκτίθεστε σε όλο τον κόσμο. Να ανακαλέσετε… δεν σας τιμά αυτό

Γεωργιάδης: καθίστε κατω κ. Μαρδα

Μαρδας: Να καθίσετε εσείς πρωτα

Λοβέρδος: Ενας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα συνεδριάσουμε;

Διαμαντόπουλος: Είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που εχει συμβεί . Διακόπτουμε 5 λεπτα να ηρεμήσετε.

Γεωργιάδης: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος, ρε τρομοκράτη; Μάθε πρώτα τον Κανονισμό της Βουλής και μετά να μιλάς.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:14
Exit mobile version