ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 02:10
MENU CLOSE

Γαύρος στον φούρνο με ρίγανη, σκόρδο και λεμόνι

08.06.2015 08:33

Καλοκαιράκι χωρίς γαύρο, δε γίνεται. Πόσο μάλλον, που τέτοια εποχή τον βρίσκουμε και σε πολύ χαμηλή τιμή. Ευκαιρία να τον ευχαριστηθούμε!

Καλοκαιράκι χωρίς γαύρο, δε γίνεται. Πόσο μάλλον, που τέτοια εποχή τον βρίσκουμε και σε πολύ χαμηλή τιμή. Ευκαιρία να τον ευχαριστηθούμε!

1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
το χυμό από 1 ½ λεμόνι
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ροδέλες
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
1/4 φλιτζανιού νερό
αλάτι

πιπέρι

Βάζουμε τον καθαρισμένο γαύρο σε ταψί και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Περιχύνουμε τον γαύρο με το μείγμα αυτό και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τα ψάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, με αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.

ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 02:09
Exit mobile version