ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 18:57
MENU CLOSE

Αλαλούμ με τις ημερομηνίες των ντιμπέιτ

01.09.2015 16:17

Στον αέρα παραμένει η ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, καθώς παρά την κατ’αρχήν συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εκφράστηκαν αντιρρήσεις και διαφωνίες από αρχηγούς άλλων κομμάτων.

Στον αέρα παραμένει η ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, καθώς παρά την κατ’αρχήν συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εκφράστηκαν αντιρρήσεις και διαφωνίες από αρχηγούς άλλων κομμάτων.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 2 τηλεμαχίες στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου κάτι που συμφώνησαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη και από τη ΝΔ η Πηνελόπη Γαβρά.

Ωστόσο οι ημερομηνίες είδαν το φως της δημοσιότητας χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, με αποτέλεσμα να επικρατήσει εκνευρισμός και σύγχυση.

Όπως έγινε γνωστό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννήματα, στις 10 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για συνάντηση με παραγωγικούς φορείς, ενώ αντιθέτως ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης εξέφρασε τη βούλησή του να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητές του για να συμμετάσχει.

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε η τηλεμαχία να γίνει εναλλακτικά στις 8 ή 9 Σεπτεμβρίου, κάτι που μένει να συμφωνηθεί ή όχι, από τα υπόλοιπα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο debate θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και το δεύτερο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάτι που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΚΚΕ το οποίο ανέφερε:

«Η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού. Διαφωνούμε και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή. Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες».

Από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα εξέφρασε τη διαφωνία της για την απουσία συζήτησης για το θέμα, στα πλαίσια της διακομματικής επιτροπής, τάχθηκε κατά της τηλεμαχίας Τσίπρα – Μεϊμαράκη, καταγγέλλοντας αποκλεισμό των υπολοίπων κομμάτων, ενώ κατέθεσε πρόταση για θεματικές τηλεμαχίες.  

Απειλές από Χρυσή αυγή για κατάληψη της ΕΡΤ

Απειλές για αποκλεισμό της ΕΡΤ από 1.000 άτομα εκτόξευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τον απόκλεισμό του αρχηγού του από το τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

«Στήνουν ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών χωρίς τον Αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος, αποκλείουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, γι’ αυτό και εμείς θα αποκλείσουμε την ΕΡΤ με χίλια άτομα και θα ψάχνουν να βρουν στούντιο στο… Καρπενήσι για να πουν τα ψέματά τους οι πολιτικάντηδες της διαφθοράς και του μνημονίου», ανέφερε.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 18:54
Exit mobile version