search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.2025 18:08
MENU CLOSE

Ελληνικά λαβράκια και τσιπούρες τρώνε οι Γερμανοί – Το 47% της κατανάλωσης προέρχεται από τη χώρα μας

19.10.2015 13:46
Ιχθυοκαλλιέργειες: Έκλεισε ο χρηματιστηριακός κύκλος για έναν από τους πλέον εξαγωγικούς κλάδους - Media

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είχε την τιμητική της στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga 2015, στην οποία η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα και πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία 10-14 Οκτωβρίου 2015, καθώς αποτελεί τον πρώτο εξαγωγικό κλάδο ζωικών τροφίμων στη Γερμανία και το δεύτερο εξαγωγικό κλάδο αγροτικών προϊόντων, μετά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είχε την τιμητική της στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga 2015, στην οποία η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα και πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία 10-14 Οκτωβρίου 2015, καθώς αποτελεί τον πρώτο εξαγωγικό κλάδο ζωικών τροφίμων στη Γερμανία και το δεύτερο εξαγωγικό κλάδο αγροτικών προϊόντων, μετά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Σε σχετική σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό ψάρι έκανε και ο Γερμανός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κρίστιαν Σμίντ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Γερμανία, αν και αποτελεί μια σχετικά μικρή αγορά για το ελληνικό ψάρι, έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης, καθώς παρατηρείται διαρκώς αύξηση στην κατανάλωση τσιπούρας και λαβρακιού. Η Ελλάδα κατέχει σήμερα μερίδιο που αντιστοιχεί στο 47% της συνολικής κατανάλωσης αυτών των ψαριών και το 2014 εξήγαγε σχεδόν 3.000 τόνους αξίας περίπου 15 εκατ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.2025 18:06