ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:19
MENU CLOSE

Σταθάκης: Κανονικά θα προχωρήσει το παράλληλο πρόγραμμα

21.12.2015 09:03

«Είναι δεδομένο ότι υπάρχει συνεννόηση με τους δανειστές για θέματα που άπτονται του δημοσιονομικού κόστους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Είναι δεδομένο ότι υπάρχει συνεννόηση με τους δανειστές για θέματα που άπτονται του δημοσιονομικού κόστους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόσυρση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με τους θεσμούς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός δήλωσε ότι «νομίζω ότι θα διευκρινιστούν τα θέματα και θα προχωρήσει κανονικά», είπε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιέχει διατάξεις που «πρέπει να προχωρήσουν» για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων.

Ο υπουργός Οικονομίας επανάλαβε την κυβερνητική θέση ότι η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα δεν «πάγωσε», αλλά απλώς – λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης από τη Βουλή – θα προχωρήσει με την κανονική διαδικασία, κι όχι με τη ταχύτερη διαδικασία του επείγοντος.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε πως η χώρα μας «έχει υπογράψει μία πολύ συγκεκριμένη συμφωνία» με τους θεσμούς και τηρεί τις δεσμεύσεις της με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:18
Exit mobile version