search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:35
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αέρα οι διαγραφές και σενάριο αναβολής για τις 11 Δεκεμβρίου – Προς αποχώρηση ο Σταθάκης, σκληρή απάντηση από Πολάκη    

08.11.2023 15:16
syriza_0711_1920-1080_new

Με τον Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται στις Βρυξέλλες, οι παρασκηνιακές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής το σαββατοκύριακο, φουντώνουν χωρίς κανείς να έχει ξεκάθαρη εικόνα τι θα γίνει με τις διαγραφές στελεχών.

Την ίδια ώρα η άτυπη, αλλά ουσιαστικά δρομολογημένη αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας συνεχίζεται. Ο Γιώργος Σταθάκης με μακροσκελές άρθρο του (στο news247) επιτίθεται με σφοδρότητα στην ηγεσία και προαναγγέλλει την έξοδό του, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Με δεδομένες τις πιέσεις που υπάρχουν από πολλές πλευρές προς τον πρόεδρο του κόμματος να μην επιμείνει στη διαγραφή των Τζουμάκα, Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα, έχει πέσει στο τραπέζι σενάριο αναβολής της σχετικής συζήτησης και μετάθεσή της στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής στις 11 Δεκεμβρίου!  

Η ιδέα αυτή πλασάρεται ως μία αναγκαία λύση για να δοθεί πίστωση χρόνου να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν τρόποι διατήρησης της ενότητας και αποφυγής μίας διάσπασης.

Επιπλέον, οι θιασώτες της εκτόνωσης της κρίσης με αναδίπλωση του κ. Κασσελάκη, διευκρινίζουν ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική καταδίκη ακραίων συμπεριφορών, αλλά χωρίς προσωποποιημένες αναφορές, ώστε να καταστεί δυνατή η «ειρηνευτική» διαδικασία.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου πάντως δεν υπάρχει κανένα σαφές σήμα για οτιδήποτε. Ούτε για το εάν ο κ. Κασσελάκης θα ζητήσει διαγραφές από την κεντρική επιτροπή, ούτε εάν θα υπαναχωρήσει στις πιέσεις των «κυανόκρανων». Πάντως δεν υπάρχει σαφής εικόνα ούτε και για τους συσχετισμούς στην κεντρική επιτροπή, καθώς οι διαθέσεις ενός πολυπληθούς κομματιού του οργάνου δεν έχουν καν βολιδοσκοπηθεί.

Ωστόσο οι επιδιώξεις για μία εκτονωτική πρωτοβουλία που θα μεταθέσει την τελική σύγκρουση για αργότερα, δεν είναι βέβαιο ότι έχουν πραγματικό νόημα από τη στιγμή που η πλευρά της Ομπρέλας (στην οποία ανήκουν οι Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας) μοιάζει να βρίσκεται σε πορεία εξόδου.

Το άρθρο του Γιώργου Σταθάκη με τίτλο «Αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει πια» είναι ενδεικτικό των προθέσεων αυτής της πλευράς και μάλλον δηλωτικό της ανυπαρξίας οποιουδήποτε περιθωρίου για συνύπαρξη.

Ο πρώην υπουργός μιλά για νίκη των «λαϊκιστών» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κέρδισαν «με τα πιο κατάπτυστα πολιτικά μέσα» δηλαδή «με κεντρικό σύνθημα να νικήσουμε τους “υπονομευτές του Τσίπρα”». Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει, «αποδείχθηκε ως “ευάλωτος από καιρό” σε μία “επιθετική κίνηση κατάληψης του κόμματος”».

Σημειώνει ότι αναγορεύουν σε κυρίαρχη την στρατηγική που έχασε στις εκλογές του 2023 και εκτιμά ότι δεν υπάρχει πλέον προοπτική διακυβέρνησης:

«Με την νίκη Κασσελάκη και των λαϊκιστών διαλύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα και έκλεισε η περίφημη “αριστερή παρένθεση”» τονίζει και προσθέτει: «εξανεμίστηκε η προοπτική επιστροφής του στην κυβέρνηση, έπαψε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι “κόμμα εξουσίας”. Μπορεί άραγες η σημερινή ομάδα πρώτης γραμμής (Παπάς, Δούρου, Γ. Τσίπρας, Τζάκρη, Αποστολάκης, κλπ) και με συντονιστή τον Πολάκη να δώσει αξιοπιστία και προοπτική κυβερνησιμότητας; Ποιός λογικός άνθρωπος θα δώσει μία δεύτερη σκέψη σε αυτό; Το πρόβλημα είναι διπλά δομικό. Είναι ταυτόχρονα έλλειμμα πολιτικής και έλλειμμα προσώπων”.

Ο Γιώργος Σταθάκης σημειώνει πως «το “ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ” έκλεισε οριστικά με την εκλογή Κασσελάκη», και υποστηρίζει ότι «στις εσωκομματικές εκλογές εκπροσώπησε την τη “λαϊκιστική” τάση του, την “Κίνηση Μελών” (Ν. Παπάς, Ρ. Δούρου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, κλπ) και τους νεοεισελθέντες (Αντώναρος, κλπ). «Η νίκη της “τάσης Κασσελάκη”» τονίζει, «στρέφει οριστικά το ΣΥΡΙΖΑ στο “λαϊκισμό” και την πολιτική και ιδεολογική αναβίωση ενός κόμματος που προσομοιάζει στο πάλαι ποτέ, – εκτός τόπου και χρόνου πλέον, “παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ”».

Στον κ. Σταθάκη απάντησε ο Παύλος Πολάκης.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο βουλευτής Χανίων αφιερώνει τα στιχάκια γνωστού τραγουδιού που αναφέρουν «ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως», ενώ κατηγορεί για ψέματα τον Γιώργο Σταθάκη καθώς όπως λέει ήταν ο ίδιος συγγραφέας και παρουσιαστής του προγράμματος του κόμματος, πρόγραμμα στο οποίο ασκεί κριτική στο άρθρο του.

Τέλος ο Παύλος Πολάκης σημειώνει ότι στους άθλιους, όπως λέει, χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε εναντίον του ο Γιώργος Σταθάκης δεν θα απαντήσει καθώς είναι φανερό ότι από τότε που έχασαν τις προεδρικές εκλογές στο κόμμα, το μόνο που θέλουν είναι να βλάψουν τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Διαβάστε επίσης:

Ακρίτα: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη δεξιού υποψηφίου στις Αυτοδιοικητικές

Κόντρα Κασσελάκη – Μαρινάκη για τη χρεοκοπία της χώρας στη σκιά του Σημίτη

Απάντηση Πολάκη στον Σταθάκη: «Άθλιοι χαρακτηρισμοί – Το μόνο που θέλετε είναι να κάνετε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:20