ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 07:47
MENU CLOSE

Ηχηρό «όχι» από Γαλλία και Γερμανία στην πρόταση του Σαρκοζί για δεύτερο δημοψήφισμα στην Αγγλία

29.09.2016 05:26

 

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται το κλείσιμο των συνόρων της Γαλλίας, η επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης Σένγκεν καθώς και μια νέα εμπορική πρόταση προς τη Μεγάλη Βρετανία για την παραμονή της στην ΕΕ.

Για το τελευταίο μέτρο ανέφερε πως θα ήθελε να φτιάξει από κοινού με τη Γερμανία μια νέα πρόταση, για την οποία θα ψήφιζαν στη συνέχεια οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής κυβέρνησης ανέφερε πως «δεν μπορώ να καταλάβω πως μια χώρα μπορεί να ζητήσει από μια άλλη να κάνει δεύτερο δημοψήφισμα» ενώ προσέθεσε πως «η πρόταση του Σαρκοζί στερείται λογικής».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανικής κυβέρνησης τόνισε για ακόμα μια φορά πως η χώρα του θεωρεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «μη αναστρέψιμο» ενώ η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, η Τερέζα Μέι, έχει αναφέρει πολλές φορές πως «Brexit σημαίνει Brexit».

Ο Σαρκοζί αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω από τον Αλέν Ζιπέ στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να κερδίσουν τις επόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 07:47
Exit mobile version