ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:41
MENU CLOSE

Τη Δευτέρα κρίνεται στο Εφετείο η τύχη των Τούρκων στρατιωτικών

02.12.2016 12:40

Την Δευτέρα θα συνεχιστεί, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, η διαδικασία εξέτασης του τουρκικού αιτήματος έκδοσης, για την δεύτερη ομάδα από τους οκτώ στρατιωτικούς που εισήλθαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, την επόμενη του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι για την Τρίτη έχει διακοπεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου που -υπό άλλη σύνθεση- έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για τους τρεις πρώτους Τούρκους στρατιωτικούς. Σε αυτήν την συνεδρίαση αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για το αν πρέπει ή όχι να γίνει δεκτό το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των συγκεκριμένων αξιωματικών.

Σύμφωνα με τον φάκελο που απέστειλαν οι αρχές της γείτονας χώρας, η έκδοση των οκτώ ζητείται για αδικήματα που αφορούν απόπειρα κατάλυσης Συντάγματος, απόπειρα κατάλυσης Κοινοβουλίου, απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και αρπαγή δια της βίας ελικοπτέρου.

Οι εκζητούμενοι στρατιωτικοί αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδουν οι αρχές της χώρας τους, τονίζουν πως αν εκδοθούν δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης ενώ επισημαίνουν τις εξαγγελίες Τούρκων αξιωματούχων για την επαναφορά επιβολής θανατικής ποινής.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:39
Exit mobile version