ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:43
MENU CLOSE

Λεβέντης: Ο πρωθυπουργός να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα

19.12.2016 10:07

Σκιές στις σχέσεις της χώρας με τους δανειστές της, δημιούργησε ο πρωθυπουργός με την -χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς- ανακοίνωση καταβολής εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ερωτηθείς για τη στάση της Ένωσης Κεντρώων στην ονομαστική ψηφοφορία επισήμανε: «Όταν ζήτησα από τον πρωθυπουργό οικουμενική κυβέρνηση, για να σώσουμε τη χώρα, μου απάντησε ότι μπορεί να κυβερνήσει μόνος του με τον Καμμένο. Την ονομαστική ψηφοφορία, λοιπόν, τι την ήθελε;».

«Να βοηθήσω έναν, που μου έχει πει εμένα ότι μπορεί μόνος του; Να βγάλει το φίδι μόνος του από την τρύπα ο Τσίπρας» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης, εκφράζοντας την άποψη ότι οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες έχουν προεκλογικό χαρακτήρα. «Εγώ βλέπω εκλογές, γιατί (σ.σ. ο πρωθυπουργός) ετοιμάζει απόδραση, δείχνει έλλειψη σοβαρότητας, ρισκάρει τη διαπραγμάτευση, την αξιολόγηση» διευκρίνισε.

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η Ένωση Κεντρώων στη σημερινή ψηφοφορία για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Υπάρχουν σοβαρότερα μέτρα τα οποία μπορούμε να πάρουμε για να βοηθήσουμε τους φτωχούς. Όταν ο Τσίπρας έβαλε ΦΠΑ μισούσε τα νησιά; Πότε ήταν σοβαρός ο Τσίπρας; Όταν έβαζε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ή τώρα που θέλει να τον κόψει;Παρά ταύτα για τα νησιά επειδή το θέμα είναι μείζον η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει. Δε νομίζω, όμως, ότι είναι σοβαρό και τίμιο. Έπρεπε πρώτα να πάρουμε την έγκριση των ξένων να έχουμε και την αξιολόγηση».

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:43
Exit mobile version