ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:46
MENU CLOSE

Ο Τραμπ δηλώνει «μεγάλος οπαδός» των μυστικών υπηρεσιών

05.01.2017 15:11

 

“Τα μέσα ενημέρωσης ψεύδονται για να πείσουν ότι είμαι κατά των (υπηρεσιών) πληροφοριών, ενώ στην πραγματικότητα είμαι μεγάλος οπαδός τους”, έγραψε ο Τραμπ στη σελίδα του.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι η Ρωσία επιχείρησε σκόπιμα να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κυρίως κλέβοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος, τα οποία στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks. Όμως ο Τραμπ κατ’ επανάληψη έχει αμφισβητήσει αυτήν την κατηγορία σε βάρος της Μόσχας. Μάλιστα την Τετάρτη εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν του έδωσαν οι Ρώσοι τα κλεμμένα μηνύματα.

Η αμφισβήτηση των υπηρεσιών πληροφοριών από τον εκλεγμένο πρόεδρο μπορεί να τον φέρει σε αντιπαράθεση με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε “πολεμική ενέργεια” τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις. Σήμερα διευκρίνισε ότι η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας –στην οποία προεδρεύει ο ίδιος– σκοπεύει εντός των επόμενων μηνών να οργανώσει μια σειρά ακροάσεων για θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ο Μακέιν τόνισε εξάλλου ότι ο στόχος των ερευνών που διεξάγονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών για τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις δεν είναι να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Λευκός Οίκος είναι πεπεισμένος ότι η Μόσχα ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις και ήδη επέβαλε νέες κυρώσεις στη Ρωσία και διέταξε την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών, τους οποίους θεωρεί πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:45
Exit mobile version