ΤΡΙΤΗ 23.12.2025 12:44
MENU CLOSE

Παπαδημούλης: Πολιτικά και τεχνικά εφικτό να κλείσει η αξιολόγηση στις επόμενες εβδομάδες

25.01.2017 12:21

«Έχω πει και επαναλαμβάνω ότι η αξιολόγηση και η συμφωνία για τα μετά το 2018, πρέπει να κλείσει όσο πιο σύντομα γίνεται και είναι απολύτως εφικτό, και πολιτικά και τεχνικά, αυτό να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Έχω επίσης ισχυρή την πεποίθηση ότι αυτό το παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, που είναι το επόμενο Eurogroup, δεν πρέπει να χαθεί γιατί μετά έχουμε τις εκλογές στην Ολλανδία στις 15 Μαρτίου και αμέσως μετά στη Γαλλία και στη Γερμανία». Αυτά υπογραμμίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο NEWS 247 και επαναλαμβάνει ότι δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε και τους δανειστές να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015.

Με αφορμή τα δύο χρόνια διακυβέρνησης λέει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Τσίπρα με όλες τις αδυναμίες, με όλα της τα λάθη και όλες τις υποχωρήσεις, είναι πολύ καλύτερη στο τιμόνι της χώρας από αυτούς που χρεοκόπησαν την ελληνική οικονομία, δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψαν και εφάρμοσαν τα δύο πρώτα μνημόνια, που μας έφεραν τριπλασιασμό της ανεργίας και ύφεση».

Ερωτηθείς για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, απαντά πως ήταν αναγκαστική διότι τα κόμματα του κέντρου, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αρνήθηκαν κάθε προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημειώνει χαρακτηριστικά:«Εμείς είμαστε ανοιχτοί για τη διαμόρφωση μια ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας και στην Ελλάδα, αντίστοιχης με αυτή που οικοδομούμε βήμα βήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Μάλιστα καλεί το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να ξεκολλήσουν από τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη και να κατευνάσουν λίγο αυτή τη «φανατικά αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολεμική».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών για την προεδρία του ευρωκοινοβουλίου είπε: «Πέρα από τις φιλοδοξίες των προσώπων, αντανακλά και έναν εντεινόμενο προβληματισμό μέσα στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία (…) το βέβαιο είναι ότι οι πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι, εξελέγη με βάση μια πιο στενή και πιο δεξιά συμμαχία από αυτή που εξέλεξε τον Μάρτιν Σουλτς». Επίσης ο κ. Παπαδημούλης προσέθεσε: «Το τελευταίο διάστημα, η ευρωπαϊκή κρίση, έχει αρχίσει και παράγει πιο ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές».

Ερωτηθείς για την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού απαντά πως οι κυρίαρχες δυνάμεις της ευρωπαϊκής Δεξιάς, δεν δείχνουν να ακούν τα μηνύματα. «Τα τελευταία χρόνια, με αυτή τη νεοφιλελεύθερης κοπής παγκοσμιοποίηση, έχουμε μια μεγάλη αύξηση της ψαλίδας ανάμεσα στους πολύ πλούσιους και τους πολύ φτωχούς σε Ευρώπη και σε Ηνωμένες Πολιτείες» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εκλογή Τραμπ, η ρητορική του και οι στόχοι που θέτει και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υπογραμμίζουν, την ανάγκη η Ευρώπη των 27, να γίνει πιο συνεκτική και να προχωρήσει περισσότερο, πράγματα που είχε αφήσει στην άκρη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης. «Αυτή η Ευρώπη α λα καρτ, που συμφέρει τους ισχυρούς και πηγαίνει σαν τον κάβουρα σε θέματα κοινωνικής εναρμόνισης, δεν μπορεί να έχει μέλλον. Νομίζω ότι το Brexit, η άνοδος της ακροδεξιάς και η εκλογή Τραμπ υποχρεώνουν την ευρωπαϊκή ελίτ να δει τον εαυτό της στην καθρέφτη και να κινηθεί μπροστά. Γιατί αλλιώς απειλείται με μια διαλυτική κρίση» καταλήγει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

ΤΡΙΤΗ 23.12.2025 12:43
Exit mobile version