ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:00
MENU CLOSE

Οι Ρεπουμπλικάνοι εγκαταλείπουν τον Φιγιόν - Έτοιμος να αναλάβει ο Ζιπέ σε περίπτωση απόσυρσης

03.03.2017 11:42

 

Κορυφαίοι υποστηρικτές της καμπάνιας του από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων έχουν αποσύρει τη στήριξη τους, μη μπορώντας να συνεχίσουν εξαιτίας του μεγέθους του σκανδάλου με την αργομισθία της συζύγου του. Μεταξύ αυτών ο εκπρόσωπος Τύπου του και ο υπεύθυνος των Οικονομικών.

Όλο και περισσότεροι δείχνουν να καταλαβαίνουν πως τα χρονικά περιθώρια πλέον είναι εξαιρετικά στενά και πως η μόνη ελπίδα για να σώσουν την παρτίδα οι Ρεπουμπλικάνοι είναι η οριστική απόσυρση της υποψηφιότητας Φιγιόν και η ανάληψη αυτής από τον Αλέν Ζιπέ.

Ο Ζιπέ, ο έτερος πρώην πρωθυπουργός ο οποίος ηττήθηκε από τον Φιγιόν στους προκριματικούς, παρουσιάζεται έτοιμος να αναλάβει σε περίπτωση απόσυρσης και να κάνει ό,τι μπορεί για να αναστρέχει τα δεδομένα και να επαναφέρει τους Ρεπουμπλικάνους στο προσκήνιο.

Υπάρχουν μάλιστα «φωνές» στο κόμμα που καλούν τον Ζιπέ να μαζέψει υπογραφές και να είναι υποψήφιος ανεξάρτητα με την τελική απόφαση του Φιγιόν. Για να δηλωθεί μια υποψηφιότητα πρέπει να μαζευτούν 500 υπογραφές και αυτή τη στιγμή ο Φιγιόν είναι ο μόνος που έχει μαζέψει τον απαιτούμενο αριθμό.

Σε περίπτωση ήττας του Φιγιόν από τον πρώτο γύρο, θα είναι η πρώτη φορά που οι Ρεπουμπλικάνοι δεν καταφέρνουν να περάσουν στο δεύτερο γύρο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version