ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:20
MENU CLOSE

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ

25.06.2017 10:23

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον έως την προσεχή Πέμπτη, όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση του Πάνου Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης που θα προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που απέρριψαν οι συνδικαλιστές, προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 6.100 συμβασιούχους – παρατασιούχους για όσους μήνες απαιτηθεί, μέχρι να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αιτηθούν πρόσθετες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους στο συγκεκριμένο τομέα.

Από την πλευρά της η ΠΟΠ – ΟΤΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων της, καθώς έκρινε ότι με τη ρύθμιση του κ. Σκουρλέτη διασφαλίζεται η συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:17
Exit mobile version