Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που διενήργησε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της τηλεμαχίας, το 55% θεώρησε συνολικά πειστικότερη την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ υπέρ του Μάρτιν Σουλτς τοποθετήθηκε το 35%. Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν αναποφάσιστοι για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, το 48% βρήκε πειστικότερη την Καγκελάριο, ενώ το 36% τον ηγέτη του SPD.
Στα επιμέρους χαρακτηριστικά, η κυρία Μέρκελ κρίθηκε πιο αξιόπιστη με 49% έναντι 29% του κ. Σουλτς, πιο ικανή με 64% έναντι 20%, πιο συμπαθής με 49% έναντι 31%, με πιο καλά επιχειρήματα με 44% έναντι 38%, πιο ικανή στο θέμα της προσφυγικής κρίσης με 44% έναντι 39%, στη διεθνή πολιτική με 61% έναντι 30% και στην πολιτική της αγοράς εργασίας με 45% έναντι 40%.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σουλτς θεωρήθηκε πιο κοντά στον πολίτη από το 55% έναντι 24% που απάντησε υπέρ της κυρίας Μέρκελ, αλλά και πιο επιθετικός από το 87% των τηλεθεατών, έναντι 5%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ