ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:03
MENU CLOSE

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό: Μητροπολίτες μηνύουν το μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar»

21.02.2018 15:14
 
To είδαμε και αυτό: στην κατάθεση μήνυσης προχώρησε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ κατά των συντελεστών της παράστασης «Jesus Christ Superstar» που εδώ και μερικές ημέρες παρουσιάζεται στο  θέατρο Ακροπόλ.
 
Η μήνυση αφορά στην παραβίαση των άρθρων 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος, όπως αναφέρει το vimaorthodoxias.gr. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 9 Φεβρουαρίου και στηρίζεται στο πασίγνωστο και πολυβραβευμένο ροκ μιούζικαλ, που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως.
 
Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Μητροπολίτης Κυθήρων, τηλεφώνησε στο γραφείο της κ.Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κατήγγειλε την έναρξη της παράστασης, εξήγησε το βλάσφημο – όπως το θεωρεί- χαρακτήρα του περιεχομένου της και ζήτησε την ανάληψη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάθε απαραίτητης ενέργειας προς άμεση διακοπή της παράστασης αυτής.
 
Το βράδυ της ιδίας ημέρας, ο Μητροπολίτης Κυθήρων προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης μετά συνοδευτικών εγγράφων σε αρμοδία Αστυνομική Αρχή. Mήνυση κατά της θεατρικής παράστασης κατέθεσε στη συνέχεια και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
 
ΕΕΔΑ: Χρονίζουσα υστέρηση της ελληνικής έννομης τάξης
Σχολιάζοντας τη μηνυτήρια αναφορά του ιεράρχη κατά του μιούζικαλ (το οποίο έχει παρουσιαστεί ξανά στα ελληνικά θέατρα…) η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) κάνει λόγο για «χρονίζουσα υστέρηση της ελληνικής έννομης τάξης» σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.