search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:23
MENU CLOSE

Θεοδωράκης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το πολιτικό σύστημα δεν είναι άμοιρο ευθυνών στην υπόθεση Novartis

03.03.2018 12:55
Θεοδωράκης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το πολιτικό σύστημα δεν είναι άμοιρο ευθυνών στην υπόθεση Novartis - Media

   

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων το «Μακεδονικό», την τουρκική προκλητικότητα και  το σκάνδαλο της Novartis  μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον διάλογο που είχε με τον εκδότη της εφημερίδας «Το Ποντίκι» Αντώνη Δελλατόλα, στο πλαίσιο του 3ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Μιλώντας  για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας  ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και ο Ερντογάν που δεν μπορεί να δει το Αιγαίο με βάση τις διεθνείς συνθήκες και την ειρηνική συνύπαρξη. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανείς πατριώτης από μας που να λέει ότι η έξαρση του Ερντογάν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε.

Επέκρινε δε τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου λέγοντας ότι  «έχει ευθύνη γιατί για τις ανάγκες των πρωτοσέλιδων φόραγε τις τιμημένες στολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και έκανε περατζάδα στα νησιά». Συμπλήρωσε με νόημα πως «η άμυνα δεν είναι αφορμή για επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά πρέπει να υπακούει στο αμυντικό δόγμα της χώρας».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πως  οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν υπό την «ομπρέλα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύστησε να γίνει μία διεθνής συμφωνία την οποία θα συνυπογράφει η ΕΕ που μπορεί να εγγυηθεί μία συμφωνία για την απαλλαγή του αλυτρωτισμού από τα σχολικά βιβλία και το σύνταγμα της χώρας ώστε μετά η πλευρά των Σκοπίων δεν θα μπορεί να αθετήσει ασχέτως με το ποιος κυβερνά τη χώρα Και πρόσθεσε «δεν κινδυνεύουμε από τους γείτονες. Δεν θα μας πάρουν τη Θεσσαλονίκη, ούτε τη Μακεδονία», ενώ επανέλαβε ότι δεν πρέπει να κλείσουμε την πόρτα στου βόρειους γείτονές μας, καθώς το κενό θα σπεύσουν να το καλύψουν οι Τούρκοι.                                                                                              Ερωτηθείς σχετικά με τα συλλαλητήρια  και το αν πρόκειται για έκφραση του λαϊκού αισθήματος ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να λένε «όχι» και να μην ακούν τα συνθήματα στους δρόμους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Μιλώντας για το σκάνδαλο Novartis ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως το πολιτικό σύστημα δεν ειναι άμοιρο ευθυνών. Στην καλύτερη περίπτωση ήξερε και δεν μίλαγε, στη χειρότερη κάποιοι είναι μπλεγμένοι. Υπάρχει σκάνδαλο, όπως υπάρχουν και ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που το χειρίστηκε.Xρησιμοποιώντας την παροιμία «βρήκαμε παπά να θάψουμε καμιά δεκαριά», είπε πως αυτή εκφράζει τον Αλέξη Τσίπρα που άφησε τους ανθρώπους του να την ακολουθήσουν, καθώς βρήκαν ευκαιρία να «προσθέσουν μερικά ενοχλητικά ονόματα, που τους “μπαίνουν πολύ στο μάτι” στο κάδρο της απάτης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:14