ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:04
MENU CLOSE

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι μπύρας

23.03.2018 09:53

 

  • ½ κιλό φιλέτο μπακαλιάρου παστός ξαρμυρισμένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μπύρα και χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά να ομογενοποιηθεί και να μην σβωλιάσει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά, σε δυνατή θερμοκρασία.
Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τον τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει. Σερβίρουμε ζεστό με λεμόνι και παραδοσιακή σκορδαλιά.

Πηγή: tastyday

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:01
Exit mobile version