ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:52
MENU CLOSE

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Απαραίτητη η εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για ονοματολογικό

19.05.2018 05:18

 

Υπερασπιζόμαστε μια εθνική γραμμή που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες και είναι είναι κτήμα της μεγάλη πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και ιδίως εκείνων που έχουν διαχειριστεί μεγάλα θέματα, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να έχουμε μια λύση βιώσιμη που θα αντέχει στον χρόνο, δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις και υπερασπιζόμαστε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως προϋπόθεση για λύση είναι η συνταγματική αναθεώρηση από την πλευρά των γειτόνων ώστε να φύγουν τα εμπόδια του αλυτρωτισμού. Ο πρωθυπουργός επισήμανε τέλος ότι η κυβέρνηση επιδιώκεται τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την ενημέρωση, υπογράμμισε την ανάγκη των ευρύτερων συναινέσεων. «Μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν τις διαφορές όμως στα εθνικά θέματα απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να αντέχουν στον χρόνο και για να έχει και η Ελλάδα μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:52
Exit mobile version