ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:08
MENU CLOSE

Ρεβανί με παγωτό σαφράν

22.06.2018 06:50

 

Για το ρεβανί

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό

Για το παγωτό

  • 1 κιλό παγωτό βανίλια
  • 1 γραμμ. σαφράν
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 100 γραμμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το ρεβανί

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους του αυγού.
  • Συνεχίζουμε με το ξύσμα, το αλεύρι, το γάλα, το μπέϊκιν πάουντερ.
  • Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 170° C για 60 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κρύο ρεβανί με το καυτό σιρόπι.

Για το παγωτό

Ζεσταίνουμε το χυμό των λεμονιών και διαλύουμε το σαφράν. Σε ένα τηγάνι καίμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Ανακατεύουμε το παγωτό με το χυμό λεμονιού και την καραμέλα.

Πηγή: tasty-day

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:05
Exit mobile version