ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 19:19
MENU CLOSE

Το νέο βιβλίο του Θανάση Λάλα για τον Νταλάρα

07.12.2018 10:24

 

121 αυτοβιογραφικά διηγήματα διαλόγου, 112 μοναδικές φωτογραφικές αφηγήσεις και 18 προσωπικές λίστες σε ένα άκρως ενδιαφέρον βιβλίο που υπογράφει ο Θανάσης Λάλας στο οποίο σκιαγραφεί τόσο τον καλλιτέχνη όσο και τον άνθρωπο Γιώργο Νταλάρα.

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ συναντήθηκε νωρίς με την…τύχη του, καθώς σε πολύ νεαρή ηλικία είχε την ευκαιρία να ζήσει δίπλα στον Στρατή Τσίρκα, ένα σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα.

Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Νίκος Καρούζος και ο Μίλτος Σαχτούρης τον καθοδήγησαν στον χώρο της ποίησης. Στα 23 του χρόνια συνάντησε τυχαία τον Άντι Γουόρχολ, κάτι που άλλαξε μεμιάς την πορεία της ζωής του.

Ξεκίνησε να παίρνει συνεντεύξεις και να επιδιώκει συναντήσεις με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και λόγιους ώσπου αυτές οι συναντήσεις έγιναν η καθημερινότητά του.

Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 3500 συνεντεύξεις με μοναδικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε μεγάλα ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχει διακριθεί ως δημιουργός νέων περιοδικών.

Επιπλέον, έχει δημιουργήσει 33 καινούργια concept για περιοδικά, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται δημιουργικά στη ζωγραφική και τη γλυπτική, συνεχίζοντας επιλεκτικά στη γραφή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 19:19
Exit mobile version