ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:26
MENU CLOSE

Πολυτέλεια πέρα από κάθε φαντασία: Αυτό είναι το Air Force One του Πούτιν (Photos, Video)

28.12.2018 14:06

 

Κι όλα αυτά έγιναν γνωστά χάρη σε έναν 15χρονο, λάτρη της αεροπλοΐας, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια και στον οποίο ο Πούτιν έκανε δώρο μια περιήγηση στο περίφημο Ilyushin Il-96-300, το «Air Force One» του Ρώσου προέδρου. Μάλιστα, ο Πούτιν χάρισε στον νεαρό και μια κάμερα με την οποία αποτύπωσε την απίστευτη πολυτέλεια του σκάφους.

Όπως αποκάλυψε ο 15χρονος, υπήρξαν σημεία του Ilyushin στα οποία του απαγορεύτηκε να τραβήξει βίντεο, αν και τα επισκέφθηκε, επειδή είναι «άκρως απόρρητα», όπως είπε ο ίδιος. Ωστόσο, περιέγραψε την εμπειρία του ως όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος κοστίζει -μετά και τις προσαρμογές που έχει υποστεί- περίπου 390 εκατομμύρια λίρες και διαθέτει, εκτός των άλλων, συλλογή με πανάκριβα κρασιά, γυμναστήριο για τον Ρώσο πρόεδρο και τραπέζι συνεδριάσεων με φινίρισμα από καθαρό χρυσάφι.

Ο Πούτιν δεν ήταν παρών στην ξενάγηση, αλλά στη συνέχεια επικοινώνησε με τον 15χρονο και τη μητέρα του. Ο μικρός πάσχει από αυτοάνοσο που προσβάλλει το ανοσοποιητικό του σύστημα και είναι ο μοναδικός καταγεγραμμένος ασθενής στη Ρωσία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:26
Exit mobile version