ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:17
MENU CLOSE

Ο βιογράφος του Αλιέντε στηρίζει Μαδούρο

27.01.2019 15:41

 

Ο Ισπανός δημοσιογράφος και βιογράφος του θρυλικού Χιλιάνου προέδρου πάει κόντρα στο ρεύμα και μιλά για πραξικοπηματικές λογικές στη μικρή χώρα της βόρειας λατινικής Αμερικής.

“Ξέρω ότι ο Μαδούρο είναι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας. Το μέλλον απαιτεί τόσο από την αντιπολίτευση όσο και την κυβέρνηση να βρεθεί η ελάχιστη δυνατή συναίνεση έτσι ώστε τα πράγματα να προχωρήσουν” τονίζει ο Αμορός.

“Το θέμα, πάντως, είναι δύσκολο, περίπλοκο” συμπληρώνει. “Η αντιπολίτευση της χώρας έχει μεγάλη ευθύνη γι’ αυτά που συμβαίνουν. Ο Μαδούρο δεν είναι Αλιέντε αλλά προσπαθεί να κυβερνήσει για τους πολλούς, για την πλειοψηφία.

Η νίκη του Ούγκο Τσάβες το 1999 άνοιξε δρόμους έτσι ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος του νεοφιλελευθερισμού και να εγκατασταθούν προοδευτικές κυβερνήσεις και σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Βολιβία και η Ουρουγουάη”.

Και καταλήγει λέγοντας: “Από την αρχή της η κυβέρνηση Τσάβες αντιμετώπισε το κίνδυνο του πραξικοπήματος και τις κινητοποιήσεις ενός μέρους της μεσαίας και της ανώτερης τάξης που έχασε για πρώτη φορά την ηγεσία της ώρας.

Και η αντιπολίτευση να ξέρετε ότι ευθύνη για την επιδείνωση της οικονομίας και της κοινωνικής κατάστασης”.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:16
Exit mobile version