ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:21
MENU CLOSE

Οργή στο SPD για την παρέμβαση Σρέντερ

05.02.2019 06:53

 

Την ίδια στιγμή, θεωρεί ότι ο πρώην ηγέτης του κόμματος και αντικαγκελάριος της προηγούμενης κυβέρνησης, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είναι ο πλέον ταλαντούχος πολιτικός του SPD και δεν διαπράττει τόσο «ερασιτεχνικά λάθη πολιτικής» όσο η Νάλες.

Οι δηλώσεις του προκαλούν αγανάκτηση στο κόμμα, που τον θεωρεί κύριο υπεύθυνο για την απεμπόληση των αρχών της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και το σημερινό χάλι στο οποίο βρίσκονται οι εκλογικές επιδόσεις του.

Παράλληλα, η συνέντευξή του χαρακτηρίστηκε πατερναλιστική και μισογυνική απέναντι στη Νάλες και ενόχλησε τα μάλα τις γυναίκες του κόμματος. Ειδικά ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας προειδοποίησε πως η συγκυρία είναι εντελώς εσφαλμένη για την έναρξη μιας συζήτησης περί αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ είχε χθες συνάντηση με τον πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στην Ιαπωνία.

Στο πρόγραμμά της συγκαταλέγονταν επίσης επαφές με τον αυτοκράτορα Ακιχίτο, με φοιτητές ιαπωνικών πανεπιστημίων και επιχειρηματίες. Η πέμπτη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ιαπωνία όσο βρίσκεται στον θώκο της καταγράφεται τρεις ημέρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης Ε.Ε. – Ιαπωνίας.

Η Μέρκελ επρόκειτο να έχει νωρίς σήμερα το πρωί συνάντηση με τον αυτοκράτορα, ο οποίος αναμένεται να εγκαταλείψει τον θρόνο των χρυσανθέμων την 30ή Απριλίου. Θα είναι η πρώτη παραίτηση από τον αυτοκρατορικό θώκο τα τελευταία περίπου 200 χρόνια.

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:20
Exit mobile version