ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:06
MENU CLOSE

Για σεξουαλική επίθεση κατηγορείται Γάλλος πρέσβης: Άγγιξε τους γλουτούς της και ζήτησε το τηλέφωνό της

19.02.2019 17:03

 

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης που οργανώθηκε με την ευκαιρία του οικονομικού φόρουμ Νέας Καληδονίας-Βανουάτου, στο οποίο συμμετείχαν επικεφαλής εταιρειών και πολιτικοί.

Η μήνυση κατατέθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο αστυνομικό τμήμα της Νουμέα, της πρωτεύουσας της Νέας Καληδονίας.

Η γυναίκα, που είναι διευθύντρια μιας επιχείρησης, εξήγησε ότι “ενώ στεκόταν όρθια, εν μέσω μιας ομάδας καπνιστών”, αισθάνθηκε κάποιον να την αγγίζει στους γλουτούς και διαπίστωσε ότι ο δράστης ήταν ο Ρομπί. “Εκείνη τη στιγμή δεν αντέδρασα επειδή σκέφτηκα ότι, λόγω του μεγάλου πλήθος, ίσως δεν το έκανε επίτηδες”, πρόσθεσε.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο Γάλλος διπλωμάτης την πλησίασε και πάλι, άρχισε να την χαϊδεύει στην πλάτη και της ζήτησε να του δώσει οπωσδήποτε το τηλέφωνό της. Η μηνύτρια εξηγεί ότι “απώθησε διπλωματικά” τον πρεσβευτή και στη συνέχεια ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Η γαλλική κυβέρνηση την ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Ρομπί.

“Αυτή η συμπεριφορά ενός εκπροσώπου μιας χώρας στην περιοχή του Ειρηνικού είναι απαράδεκτη και αμαυρώνει την εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό”, υπογράμμισε η επιχειρηματίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:00
Exit mobile version