ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:47
MENU CLOSE

Στριμώχτηκε και τα γύρισε ο Όρμπαν - Χαιρετίζει την πρωτοβουλία Μακρόν

05.03.2019 20:32

 

Με τις πιέσεις και τις εκκλήσεις να αυξάνονται για την αποβολή του Όρμπαν και του κόμματός του Fidesz από το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ο συνήθης δριμύς επικριτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με ανακοίνωση που έστειλε στο πρακτορείο Reuters τόνισε για το άρθρο Μακρόν ότι: «Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας σοβαρής ευρωπαϊκής συζήτησης».

«Στις λεπτομέρειες, σαφώς, έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά πιο σημαντικό από αυτές τις διαφορές είναι αυτή η πρωτοβουλία είναι μια καλή αφετηρία για έναν σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε ο Όρμπαν.

Λίγο νωρίτερα από την ανακοίνωση του Ούγγρου πρωθυπουργού, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο κορυφαίος υποψήφιος των συντηρητικών στις επικείμενες ευρωεκλογές, δήλωσε πως ο Ορμπάν πρέπει να σταματήσει τη ρητορική του κατά της Ένωσης, αν θέλει το κόμμα του, το Fidesz, να παραμείνει στο ΕΛΚ.

Χθες η πολιτική ομάδα ανακοίνωσε πως έχει δεχθεί προσφυγές από 12 κόμματα μέλη του σε εννέα χώρες της ΕΕ και πως θα συζητήσει στις 20 Μαρτίου την αναστολή της συμμετοχής ή τον αποκλεισμό του Fidesz.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:46
Exit mobile version