ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Η Huawei βγάζει γλώσσα στον Τραμπ: Παραμένει δεύτερη σε πωλήσεις κινητών στον κόσμο

28.05.2019 13:33

 

Στη δεύτερη θέση των πωλήσεων smartphones παγκοσμίως παρέμεινε η εταιρία, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ την έχουν εντάξει σε «μαύρη λίστα», και μείζονες συνεργάτιδές της όπως η Google ή η ARM σταματούν τη συνεργασία τους μαζί της.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, η Huawei συνέχισε να μειώνει τη διαφορά από τη Samsung, αν και η Gartner εκτίμησε ότι στο άμεσο μέλλον, η ανάπτυξη ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Υπενθυμίζεται ότι πριν τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, η Huawei είχε θέσει ως στόχο να γίνει η πρώτη σε πωλήσεις εταιρεία ως το 2020.
 
Στις 15 Μαΐου, οι ΗΠΑ απέκλεισαν τη Huawei από την αγορά αμερικανικών προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία εμπλέκεται σε δραστηριότητες που είναι αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια. Η κυβέρνηση Τραμπ άμβλυνε τη στάση της την περασμένη εβδομάδα επιτρέποντας στη Huawei να αγοράζει αμερικανικά προϊόντα έως τις 19 Αυγούστου.
 
Με βάση την Gartner, η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 19,2% το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η Huawei πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε ετήσια βάση μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο – Samsung, Huawei, Apple και των κινεζικών OPPO και Vivo. Σύμφωνα με την έκθεση, το τρίμηνο αυτό η Huawei πούλησε 58,4 εκατ. smartphones.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:45
Exit mobile version