ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:53
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον στρατεύματα στον Κόλπο μετά την επίθεση στη Σ. Αραβία

21.09.2019 05:52

 

Η Ουάσινγκτον επιρρίπτει την ευθύνη των επιθέσεων αυτών στο Ιράν.

Υπενθυμίζοντας την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από ιρανικές δυνάμεις τον Ιούνιο, μετά την κατάσχεση ενός βρετανικού πετρελαιοφόρου από το Ιράν, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η επίθεση της 14ης Σεπτεμβρίου σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία “αντιπροσωπεύει μια δραματική κλιμάκωση της ιρανικής επιθετικότητας”.

“Για να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση, η Σαουδική Αραβία ζήτησε διεθνή βοήθεια για την προστασία των κρίσιμης σημασίας υποδομών του Βασιλείου και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν επίσης βοήθεια”, τόνισε ο Έσπερ.

“Ως απάντηση στα αιτήματα των Βασιλειών, ο πρόεδρος ενέκρινε την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων, που θα είναι αμυντικού χαρακτήρα και θα επικεντρωθούν κυρίως στην αεροπορία και στην πυραυλική άμυνα”, πρόσθεσε.

Ο ακριβής αριθμός των στρατευμάτων και ο τύπος του εξοπλισμού που θα αποσταλούν ως ενισχύσεις δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, αλλά θα πρόκειται για έναν “περιορισμένο” αριθμό, που δεν θα είναι χιλιάδες, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version