ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:38
MENU CLOSE

Φωτίου για προσφυγικό: Ο Μητσοτάκης καταργεί την Μιχαηλίδου με μια άλλη «άριστη»

25.11.2019 10:27

 

«Στην πραγματικότητα», κατά την κ. Φωτίου, ο Κ. Μητσοτάκης προχθές με αυτά που είπε «καταργεί την κ. Μιχαηλίδου που ήταν αρμόδια για την προστασία του παιδιού (άρα και των ασυνόδευτων ανηλίκων) … δημιουργεί μία Αρχή με μία λέκτορα -στη θέση “άριστης” βάζει άλλη “άριστη” που θα συνεπικουρείται και από τον κ. Δοξιάδη».

Δήλωσε ότι αναλαμβάνει τα ασυνόδευτα «ο ίδιος προσωπικά, αλλά … αν δεν καταργεί τον επαίσχυντο νόμο, πρόκειται για τεράστια υποκρισία, γιατί το 93% των παιδιών που έρχονται είναι άνω των 14 ετών. Επομένως, από τα 5.000 παιδιά, κατά τον Κ. Μητσοτάκη… δεν είναι παιδιά, θα μπουν στην ταχεία αξιολόγηση για την παροχή ασύλου. Είναι πρωτοφανές, σε όλη την Ευρώπη».

«Είναι η γνωστή προπαγάνδα», συνέχισε, «ατμόσφαιρα, μουσική, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε πολλά στο προσφυγικό, αλλά η ανθρωπιά μας μας επιβάλλει να μεταφέρουμε τα παιδιά … τα παρέλαβαν περίπου στα 600 στα νησιά, τα έφτασαν 1.600 γιατί δεν έκαναν απολύτως τίποτε 4,5 μήνες. Θα τα πάνε τώρα στην ενδοχώρα, για ποιο λόγο; Να τα αξιολογήσουν για να τα επιστρέψουν έξω; Επαναλαμβάνω, το 93% είναι πάνω από 14 ετών … αυτά για τα οποία κλαίγεται και κάνει έκκληση στον ανθρωπισμό μας, είναι τα παιδιά που ετοιμάζει να βάλει, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στις ταχύρρυθμές διαδικασίες ασύλου, ως ενήλικες».

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:38
Exit mobile version