search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:44
MENU CLOSE

9000 κλήσεις στη γραμμή SOS το 2023 από γυναίκες θύματα βίας

10.01.2024 11:21
kefala new

Αύξηση των καταγγελιών βίας κατά γυναικών δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή η κυβέρνηση με τη Θεανώ Φωτίου από τη Νέα Αριστερά να αναφέρει ότι επί ημερών ΝΔ τα περιστατικά βίας και τα εγκλήματα με θύματα γυναίκες, αυξήθηκαν κατά 150%. 

«Για να σπάσουμε τον κύκλο της βίας πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής», υποστήριξε απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της Θεανούς Φωτίου η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, αποδίδοντας την αύξηση των σχετικών καταγγελιών στο γεγονός ότι «οι γυναίκες καταλαβαίνουν πλέον ότι μπορούν να βρουν βοήθεια από την Πολιτεία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το 2023 η γραμμή SOS δέχθηκε 9.000 κλήσεις, ενώ στα Συμβουλευτικά Κέντρα απευθύνθηκαν 5.000 γυναίκες θύματα βίας.

Η Αστυνομία σύμφωνα με την Μαρία Κεφάλα δέχθηκε 10.000 καταγγελίες και στους ξενώνες φιλοξενίας διαμένουν 233 γυναίκες.

«Και δεν ξεχωρίζουμε κανέναν θύμα εάν είναι Ρομά, μετανάστρια ή πρόσφυγας», είπε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. 

Διαβάστε επίσης

Βόλος: «Σκότωσα αυτόν που δηλητηρίαζε το παιδί μου» – Τα πρώτα λόγια του πατέρα που σκότωσε τον κουνιάδο του γιατί βίαζε την κόρη του (video)

Τροχαίο στη Χαμοστέρνας: Νεκρός Ολλανδός τουρίστας που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Το βαρύ κακοποιητικό παρελθόν του συντρόφου της Γεωργίας – Οι τέσσερις καταδίκες και οι μαρτυρίες που συγκλονίζουν (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:42