ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:14
MENU CLOSE

H Γιαννάκου «κόβει την όρεξη» στον Σαμαρά για τον προεδρικό θώκο

18.12.2019 08:34

 

«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμιά δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας», δήλωσε η πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας πρώην πρωθυπουργός δεν διεκδίκησε Προεδρία της Δημοκρατίας σε καμία χώρα της Ευρώπης. Και θα σας πω ποιος είναι ο λόγος. Το σύστημά μας είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Ο πρωθυπουργός είναι το πανίσχυρο πρόσωπο. Είναι δυνατόν από το “πανίσχυρο πρόσωπο” να θέλει μετά να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς αρμοδιότητες;» (ΕΡΤ, εκπομπή «Απευθείας»).

Ίσως οι δηλώσεις αυτές να τροφοδοτήθηκαν από τη συζήτηση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για Πρόεδρο τηςν Δημοκρατίας του Κώστα Σημίτη, αλλά όπως είναι προφανές, ο πραγματικός αποδέκτης του μηνύματος ήταν ο κ. Σαμαράς, αφού αυτός είναι ο πρώην πρωθυπουργός που εμφανιζότα, τουλάχιστον από το πολιτκό περιβάλλον του, να επιθυμεί τη θέση του ΠτΔ διακαώς.

Να σημειωθεί τέλος ότι η κα Γιαννάκου αναφερόμενη στον σημερινό Πρόεδρο, επισήμανε ότι «έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, προσέφερε υπηρεσίες και ιδιαίτερα στην περίοδο του 2015».

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:13
Exit mobile version