ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:09
MENU CLOSE

Απάντηση Άδωνι για τα εισιτήρια NBA του Μητσοτάκη

08.01.2020 09:01

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπενθυμίζουν με νόημα τη.. δήλωση που είχε κάνει προ ολίγων μηνών ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος τότε στις περιβόητες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της εφοπλίστριας Κατερίνας Παναγοπούλου.

Τώρα, για το ομολογημένο δώρο επιχειρηματία στον πρωθυπουργό ο Γεωργιάδης δεν λέει κουβέντα. Η μόνη δικαιολογία που ψέλλισε ερωτώμενος από τον ραδιοφωνικό Σκάι το πρωί, ήταν ότι ο επιχειρηματίας που έκανε το δώρο στον Μητσοτάκη δεν δραστηριοποιείται, ούτε έχει συμφέροντα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο νυν υπουργός Ανάπτυξης, λίγο μετά την αποκάλυψη του διακοπών Τσίπρα στο κότερο Παναγοπούλου έκανε αναφορά στις διατάξεις του άρθρου 4 του Κώδικα Δεοντολογίας που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ με αριθμό 67 του Απριλίου του 2016.

Βάσει αυτών των διατάξεων ο πρωθυπουργός οφείλει να μην αποδέχεται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα αξίας άνω των 200 ευρώ, έλεγε τότε ο λαλίστατος Αδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα ο ίδιος ο νυν υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για «ποινικό αδίκημα».

Στο άρθρο 4 αναφέρεται: «Οι Βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση ή η χρηματική αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Χρηματική αξία μεγαλύτερη των διακοσίων (200) ευρώ θεωρείται, κατά τεκμήριο, και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας».

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version