search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:25
MENU CLOSE

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για τους ιδιώτες γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία – Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας

29.04.2024 17:39
polakis adonis098- new

Άγριο «τζαρτζάρισμα» είχαν στη Βουλή Άδωνις Γεωργιάδης-Παύλος Πολάκης στη συζήτηση της τροπολογίας που επιτρέπει την «είσοδο» ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψε η Νέα Αριστερά απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που δέχθηκε τα σφοδρά πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αναφέρει ότι ο πρώτος ιδιώτης γιατρός που χειρούργησε στο ΕΣΥ ήταν ο Παύλος Πολάκης, το 2017 σε νοσοκομείο της Ζακύνθου, πράξη για την οποία καταγγέλθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ

Με έναν στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη που λέει ότι «φοβάμαι τους ανθρώπους που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου», σχολίασε τις αναφορές Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης και τόνισε ότι όταν ανέλαβε υπουργός έκλεισε το ιατρείο του. 

Π. Πολάκης: «Είσαι ψεύτης, Συγκρίνεις τον πυρήνα του ΕΣΥ με ότι εγώ πήγα μετά από 7 μήνες που είχαν κλείσει νοσοκομείο στη Ζάκυνθο και έλεγαν τάχα ότι βγαίνουν σκορπιοί, φίδια και σαρανταποδαρούσες. Ναι πήγα στη Ζάκυνθο… Εγώ έχω επιστημονικό τσαμπουκά και πήγα να δείξω ότι είναι μια χαρά το νοσοκομείο. Και τολμάς ρε κακόμοιρε να συγκρίνεις αυτό που έκανα εγώ με αυτή την ντροπιαστική τροπολογία που φέρνεις σήμερα;»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην ανάρτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τον αποκαλούσε γελοίο υποκείμενο με τον Παύλο Πολάκη να φωνάζει από το έδρανό του πως ο υπουργός Υγείας τον αποκάλεσε «σίχαμα» σε πανελλήνια μετάδοση. 

Αδ. Γεωργιάδης: «Ο ευγενής Πολάκης, δεν διέψευσε τίποτα απ΄όσα είπε, χειρούργησε κατά παράβαση του νόμου. Παραβίασε το νόμο; Ναι, καταγγέλθηκε; Ναι… Ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο Παύλος Πολάκης ήταν υποχρεωμένος να κλείσει το ιδιωτικό του ιατρείο και θα έλεγα ότι θα έπρεπε να περιγραφεί από συγγραφείς τύπου Θερβάντες, καθώς ομοιάζει με τον Δον Κιχώτη που πολεμάει φανταστικούς  ανεμόμυλους».

Κατά τη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε πολιτικά λαθραίο τον τρόπο που εισάγεται προς ψήφιση η ρύθμιση και επέκρινε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. 

Για κατάπτυστη τροπολογία που διαλύει ότι έχει απομείνει από το ΕΣΥ, έκανε λόγο και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας τον υπουργό Υγείας να την αποσύρει, ενώ για κραυγαλέα αντισυνταγματική τροπολογία μίλησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για στρουθοκαμηλισμό, λέγοντας ότι «βάζει το κεφάλι στην άμμο για να μη δει το πρόβλημα που είναι ότι κάνουμε προκηρύξεις για πρόσληψη  μόνιμου προσωπικού, αλλά κηρύσσονται άγονοι». Τόνισε δε, ότι ήρθε η ώρα για συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Μπόνους παραγωγικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους: Ποιοι και πώς θα το παίρνουν – 9 ερωτήσεις και απαντήσεις από το ΥΠΕΣ

Χαρίτσης: «Να αποσυρθεί η κατάπτυστη τροπολογία που εισάγει τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με δημόσια νοσοκομεία»

Κωνσταντοπούλου για Μάτι: «Το δικαστήριο ατίμασε τη Δικαιοσύνη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:24