ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Συνεχίζει τις μεγάλες γκάφες το γερμανικό υπουργείο Υγείας - Τώρα η αφίσα προσβάλλει και Έλληνες και... Γερμανούς (Photo)

29.04.2020 12:19

 

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε για την επίμαχη αφίσα που παρουσίαζε τη χώρα μας ως… παιδάκι της Τουρκίας, αφίσα που προκάλεσε την ενόχληση της Αθήνας που διαβίβασε αρμοδίως τη δυσαρέσκειά της. Στην Ελλάδα έγινε γνωστή η συγγνώμη του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας μόνο για τη μία αφίσα η οποία αποσύρθηκε άρον άρον.
 
Ωστόσο, οι γκάφες συνεχίστηκαν, καθώς σε δεύτερη αφίσα, όχι μόνο η Ελλάδα παρουσιαζόταν ως παιδί της Τουρκίας, αλλά και η Γερμανία ως… σκυλάκι της Ελλάδας. Η εικόνα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολλούς Γερμανούς και το υπουργείο Υγείας της χώρας απέσυρε και τις δύο αφίσες και ζήτησε συγγνώμη και τις δύο.
Για την ιστορία, το επίμαχο ενημερωτικό υλικό ήταν μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, η οποία παρείχε πληροφόρηση για τον κορονοϊό στους πολίτες της Γερμανίας σε 16 γλώσσες (αραβικά, βοσνιακά-κροατικά-σερβικά, κινεζικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, κουρδικά, παστούν, περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρωσικά, ισπανικά και τουρκικά).
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:04
Exit mobile version