ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:57
MENU CLOSE

Σπιτική λιχουδιά για τους πιστούς μας φίλους

19.06.2020 10:08

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κούπα φυσικό φυστικοβούτυρο (βλ. Σημείωση 2)

1 κούπα νερό

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 αυγό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το νερό, το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σκληρή ζύμη. Η ζύμη γίνεται πολύ σφικτή και κολλώδης. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας, ή το εξάρτημα ζύμης του μίξερ σας.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη περίπου σε 1,30 εκατοστό πάχος και χρησιμοποιώντας ένα κόπτη μπισκότων, κάνετε διασκεδαστικά σχήματα. Το μίγμα αυτό δεν απλώνει, ούτε φουσκώνει στο ψήσιμο και έτσι δεν θα αλλοιωθούν τα σχέδια.

Ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Διατηρήστε τα για 2 μήνες περίπου σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο ή για 8 μήνες στην κατάψυξη.

 

Σημείωση

1. Μπορεί μερικά σκυλάκια να είναι αλλεργικά στο αλεύρι/σιτάρι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε με αλεύρι καρύδας το οποίο όμως μπορεί να αλλάξει ελαφρά τη συνοχή της ζύμης.

2. Μην χρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο με ξυλιτόλη ή οποιοδήποτε γλυκαντικό, καθώς είναι τοξικά για τους σκύλους.

 

 

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version