ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:12
MENU CLOSE

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη λογική

08.09.2020 10:38

 

Παράλληλα, συνέστησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αρχίσει να φέρεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον Α. Τσίπρα «να σταματήσει να λέει ψέματα» και για το θέμα των υπαλλήλων καθαριότητας στα σχολεία.

Αναφερόμενος σχετικά εξήγησε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία από τους δήμους, αυτές τις ημέρες, ώστε να προσληφθούν 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία, εκ των οποίων 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ μέχρι πέρυσι ήταν 3.700.

Σε ερώτηση για την πρόσθετη επιβάρυνση των 28 εκατ. ευρώ για το δημόσιο, ο Τ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Η επιβάρυνση υπάρχει, διότι το Δημόσιο φέτος διασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς μέχρι πέρυσι δεν μπορούσαν να λείψουν ούτε μια μέρα από τη δουλειά. Ξέρω κυρίες, οι οποίες είχαν καρκίνο και δεν μπορούσαν να πάνε να κάνουν χημειοθεραπεία. Αυτό ήταν το καθεστώς επί Τσίπρα. Επί Μητσοτάκη, το καθεστώς έχει αλλάξει. Έχουν κανονικά δικαιώματα και φυσικά έχουν πλήρεις και κανονικές υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να εκπληρώνουν μέχρι κεραίας. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι συμβασιούχοι δέκα μηνών. Είναι έμπειροι, ξέρουν τη δουλειά».

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:12
Exit mobile version