ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:08
MENU CLOSE

Σε πιάνει ίλιγγος: O Ίλον Μάσκ υπέστη τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου σε μία μέρα

09.09.2020 13:02
 
Η καθαρή αξία της περιουσίας του Ίλον Μάσκ υποχώρησε κατά 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, η μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index, καθώς η μετοχή της Tesla υπέστη μεγάλες απώλειες.
 
Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας έπεσε κατά 21% στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης, με αφορμή τα νέα για τη στρατηγική συνεργασία της ανταγωνίστριας εταιρείας Nikola και της General Motors. Η πτώση ήρθε σωρρευτικά στο κύμα πωλήσεων που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν τελικά η μετοχή της Tesla δεν συμπεριελήφθη στον δείκτη S&P 500 όπως αναμένονταν.
 
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είναι συνηθισμένοι σε υπερβολικές μεταβολές στην καθαρή αξία της περιουσίας τους καθώς οι μικροεπενδυτές ενισχύουν τα κύματα αγορών ή πωλήσεων στις μετοχές των εταιρειών τους.
 
Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon έχασε την Τρίτη 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Τζονγκ Σαντζάν πρόσθεσε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του – καθιστώντας τον το τρίτο πλουσιότερο άτομο στην Κίνα – μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού που ίδρυσε.
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:07
Exit mobile version