search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη – Οι πλουσιότεροι, οι καινούργιοι και οι… χρυσοί Έλληνες (videos)

03.04.2024 11:51
bernard-arnault_0304_1920-1080_2_new
credit: AP

Κατά δύο τρισεκατομμύρια δολάρια αύξησαν τον πλούτο τους μέσα σε ένα χρόνο οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, που προσφέρεται για ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

-Το 2024 είναι μια καλή χρονιά για τους δισεκατομμυριούχους

-Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη είναι 2.781 άτομα, 141 περισσότεροι από πέρυσι

-Η συνολική περιουσία τους ανέρχεται σε 14,2 τρισεκατομμύρια δολάρια

-Τα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια είναι περιουσίες που κατέχονται από το 0,5% των δισεκατομμυριούχων, δηλαδή από 14 άτομα.

Οι κορυφαίοι

Στην πρώτη θέση της λίστας Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη βρίσκεται για δεύτερη χρονιά ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH (Louis Vuitton, Sephora, Tiffany, κλπ), με περιουσία 233 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 22 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2023.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ο Έλον Μασκ, με περιουσία 195 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Τζεφ Μπέζος, το αφεντικό της Amazon, με περιουσία 194 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, με περιουσία 177 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην πέμπτη θέση κατατάσσεται ο Λάρι Έλισον, ιδιοκτήτης της Oracle, με περιουσία 141 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην έκτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων είναι ο Γουόρεν Μπάφετ, με περιουσιακά στοιχεία 133 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην έβδομη θέση ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς, που η περιουσία του ανέρχεται σε 128 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην όγδοη θέση είναι ο Στιβ Μπάλμερ, πρώην CEO της Microsoft, με περιουσία 121 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ένατη θέση είναι ο Μουκές Αμπάνι, από την Ινδία, με περιουσία 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Στη δέκατη θέση είναι ο Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτής της Google, που έχει περιουσία 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι καινούργιοι στο club

Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους μπαίνουν για πρώτη φορά 265 άτομα. Από αυτούς τους ανθρώπους ο πιο πλούσιος είναι ο Ιταλός Αντρέα Πινιατάρο, της εταιρίας ION Group, με περιουσία 27,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να επισημανθεί η είσοδος των Μάγκι Γου, Μόλι Μιάο και Ρεν Σιαοκίνγκ, που είναι οι συνιδρυτές της εταιρίας μόδας Shein, και συγκεντρώνουν ο καθένας τους περιουσιακά στοιχεία αξίας 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο club των δισεκατομμυριούχων μπήκε και η Τέιλορ Σουίφτ, με περιουσία 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Είναι η πρώτη μουσικός που το καταφέρνει, στηριζόμενο μόνο στο καλλιτεχνικό της έργο.

Περιουσία άνω του ενός δισεκατομμυρίου (συγκεκριμένα 1,2 δις.) κατέχει και ο σχεδιαστής πολυτελών ειδών υπόδησης Κριστιάν Λουμπουτέν, ενώ σημαντικά κέρδη αποκόμισε και ο επενδυτής της Tesla και της SpaceX και φίλος του Έλον Μασκ, Αντόνιο Γκράσιας, που έχει πλέον περιουσία 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η γεωγραφία του πλούτου

Ο πλούτος του πλανήτη συγκεντρώνεται κατά κύριο λόγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι γι’ άλλη μια χρονιά η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους.

Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ δραστηριοποιούνται 813 δισεκατομμυριούχοι, ενώ στη λίστα Forbes πέρυσι βρίσκονταν 735 Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι.

Από την Κίνα προέρχονται άλλοι 473 δισεκατομμυριούχοι και από την Ινδία άλλοι 200.

Οι «χρυσοί» Έλληνες

Στη χρυσή λίστα φιγουράρουν τα ονόματα 10 Ελλήνων εφοπλιστών και επιχειρηματιών. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 4 σε σχέση με το 2023.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων βρίσκεται και φέτος η Μαρία Αγγελικούση, η οποία στην γενική λίστα Forbes βρίσκεται στην 432η θέση, έχοντας ανέβει από την 455η θέση το 2023. Τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται σε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, με περιουσία 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τρίτη θέση είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με αξία 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Προκοπίου, με περιουσία αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για νεοεισερχόμενο στη λίστα των δισεκατομμυριούχων και στην γενική λίστα Forbes φιγουράρει στην θέση Νο. 1286.

Στην πέμπτη θέση είναι ο επίσης νεοεισερχόμενος στη λίστα Κωνσταντίνος Μαρτίνος, με περιουσία 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης, με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πέρυσι η περιουσία του ήταν 1,5 δις.δολάρια.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, με περιουσία στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη από πέρυσι, όταν τα περιουσιακά του στοιχεία υπολογίζονταν σε 1,9 δισ. δολάρια.

Στην όγδοη θέση είναι η Μαριάννα Λάτση, με περιουσία 1,8 δισ. δολαρίων.

Στην ένατη θέση βρίσκεται ο Ανδρέας Μαρτίνος, με περιουσία 1,8 δις. δολαρίων και στην δέκατη θέση ο Αθανάσιος Μαρτίνος, με περιουσία 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και οι δύο είναι νεοεισερχόμενοι στη λίστα Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Τουρκία: Στο 68.5% ανέβηκε ο πληθωρισμός -Ανεβαίνουν οι τιμές στα ράφια, συνεχίζεται η υποτίμηση της λίρας

Σεισμός Ταϊβάν: Στους 7 οι νεκροί από τα 7,4 Ρίχτερ – Τουλάχιστον 711 οι τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:34