search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:57
MENU CLOSE

Υπό έρευνα ο μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό για συναλλαγές με Ρώσους ολιγάρχες

29.09.2023 21:38
Arnault

Η εισαγγελία του Παρισιού ερευνά τον διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH, Μπερνάρ Αρνό για οικονομικές συναλλαγές που αφορούν τον Ρώσο ολιγάρχη Νικολάι Σαρκισόφ.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε την Πέμπτη, επικαλούμενη τη γαλλική «κρούσης» οικονομικών πληροφοριών Tracfin, ότι ο Σαρκισόφ είχε αγοράσει ακίνητη περιουσία σε ένα θέρετρο των Άλπεων με τη βοήθεια δανείου από τον Αρνό.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι μια προκαταρκτική έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2022 και ότι μια έκθεση της Tracfin «επέστησε την προσοχή της εισαγγελίας σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον Μπερνάρ Αρνό και τον Σαρκισόφ, που πιθανόν να συνιστούν πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Η εισαγγελία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μια προκαταρκτική έρευνα δεν συνεπάγεται απαραιτήτως παράπτωμα, και η Le Monde επικαλέστηκε στενό συνεργάτη του Αρνό σύμφωνα με τον οποίο η συμφωνία πραγματοποιήθηκε εντός του πεδίου εφαρμογής της γαλλικής νομοθεσίας.

Ο Αρνό, ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχασε μια υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο σχετικά με τη νομιμότητα μιας επιδρομής των οικονομικών αρχών το 2019 στα κεντρικά γραφεία της LVMH. Η επιδρομή αφορούσε έρευνα για φορολογική απάτη που συνδέεται με δραστηριότητες στο Βέλγιο.

Ο Νικολάι Σαρκισόφ είναι ανώτερος υπάλληλος στη ρωσική ασφαλιστική εταιρεία του αδελφού του Σεργκέι, RESO-Garantia.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται το καλοκαίρι στην Ευρώπη: Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για τον Σεπτέμβριο σε Ισπανία και Πορτογαλία

Πόλεμος συμμοριών στη Σουηδία: Στρατολογούν νέους που αναζητούν «την αίγλη ενός φονιά»

«Βούλιαξε» η Νέα Υόρκη: Ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και προβλήματα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:57