ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:43
MENU CLOSE

Κριθαράκι με μανιτάρια, καρότα και παξιμάδια

18.03.2021 09:56

Το φαγητό αυτό είναι εύκολο, νόστιμο και χορταστικό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η κρητική εκδοχή του comfort food. Σερβίρετε ζεστό, με βαθιά κουτάλα, όπως η σούπα, μαλακώνει το στομάχι και ζεσταίνει την ψυχή.

½ κιλό κριθαράκι χοντρό

¾ κούπας ελαιόλαδο

2 καρότα κομμένα σε κυβάκια

7-8 μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 κούπα ντομάτα κονκασέ

1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε

8 κούπες ζωμός λαχανικών

6 παξιμάδια κρητικά (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε καλά το κριθαράκι να γυαλίσει. Βάζετε το καρότο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, το ζωμό λαχανικών και το αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Κατά διαστήματα ανακατεύετε.

Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το κριθαράκι να φουσκώσει με την κατσαρόλα καπακωμένη.

Στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε από ένα κρητικό παξιμάδι, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:41
Exit mobile version