Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ώρα για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια
600 γραμμάρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής (μαλακό)
200 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
50 γραμμάρια αυγά
125ml γάλα πλήρες
Κρόκος με λίγο νερό για το άλειμμα

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπέικιν, τη μαστίχα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε λίγα – λίγα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα και το ίδιο κάνουμε και με το γάλα.
Τέλος βάζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά έτσι ώστε να μην κορδάρει η ζύμη και γίνει σαν τσουρέκι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε κουλουράκια στο επιθυμητό σχήμα και σχέδιο. Χτυπάμε τον κρόκο με το νερό ελαφρά και αλείφουμε με ένα πινέλο τα κουλούρια μας για να πάρουν ωραίο χρώμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C για 12-14 λεπτά περίπου.

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.