search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:49
MENU CLOSE

Μέση Ανατολή: Στις «φλόγες» η Γάζα – Για χερσαία επέμβαση ετοιμάζεται το Ισραήλ (Video)

13.05.2021 13:53
gaza_new

Ετοιμασίες για εισβολή χερσαίων δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας φαίνεται ότι ετοιμάζεται το Ισραήλ, την ώρα που οι σφοδροί βομβαρδισμοί στην καρδιά της πόλης συνεχίζονται.

Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από τις ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 17 παιδιών, με το Ισραήλ να κάνει λόγο για «εξουδετέρωση εννέα επιτελικών στελεχών της Χαμάς» και για αντίποινα της βροχής ρουκετών κατά ισραηλινών πόλεων, μεταξύ των οποίων και το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται ρεπορτάζ εντός και εκτός Ισραήλ, η κυβέρνηση Νετανιάχου η οποία φέρεται να έχει απορρίψει την πρόταση κατάπαυσης του πυρός από τη Χαμάς, δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει περαιτέρω την αντίδρασή της στις επιθέσεις των Παλαιστινίων που προκλήθηκαν από την εκδίωξη Μουσουλμάνων και τον εποικισμό περιοχών τους από Ισραηλινούς.

Συγκεκριμένα, οι ισραηλινές αρχές κάνουν λόγο ήδη για διάφορους βαθμούς προετοιμασίας χερσαίων επιχειρήσεων.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, διέταξε «μαζική» ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στις ισραηλινές πόλεις με μικτό πληθυσμό εβραίων και αράβων κατοίκων λόγω των βίαιων επεισοδίων που σημειώνονται εκεί τις τελευταίες ημέρες.

«Είμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης (…) και είναι τώρα απαραίτητο να ενισχύσουμε μαζικά τις δυνάμεις επί του πεδίου», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοινώνοντας την ανάκληση δέκα λόχων συνοριοφυλάκων που επιχειρούν συνήθως στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Βομβαρδισμός κτιρίου όπου στεγάζεται τουρκική ΜΚΟ

Το Ισραήλ βομβάρδισε κτίριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Κατά το τουρκικό πρακτορείο, πρόκειται για κτίριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία της τουρκικής οργάνωσης Yardimeli.

Όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία καλεί τους μουσουλμάνους να υιοθετήσουν ξεκάθαρη στάση υπέρ των Παλαιστινίων

Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να επιδείξουν ξεκάθαρη και κοινή στάση στη σύγκρουση μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ, δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, επικρίνοντας τις παγκόσμιες δυνάμεις που καταδικάζουν τη βία χωρίς να αναλαμβάνουν δράση.

«Αυτό που επιθυμούμε είναι η λήψη ενεργών μέτρων», τόνισε ο Οκτάι μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την πρωινή προσευχή με την ευκαιρία του τέλους του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ειδήσεις σήμερα

Γάζα: Η στιγμή που ρεπόρτερ καταγράφει live βομβαρδισμό σε γειτονικό κτίριο (video)

«Στο κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Κλιμακώνουν Χαμάς και Νετανιάχου (Videos)

Η Μέση Ανατολή φλέγεται: Φόβοι για πόλεμο ευρείας κλίμακας ανάμεσα σε Ισραήλ-Παλαιστινίους – Πάνω από 70 οι νεκροί (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:49