ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:24
MENU CLOSE

Μεζεκλίδικη πάστα πιπεριάς με φέτα

03.07.2021 07:00

Χτυπητή ή κοπανιστή, όπως και να την πεις, είναι μια συνταγή που θα ενθουσιάσει από την πρώτη μπουκιά. Ένα περίφημο ορεκτικό που συνδυάζει την γλυκοκαυτερή κόκκινη πιπεριά, με φέτα, ελαιόλαδο και υπέροχα μπαχαρικά της Ελληνικής υπαίθρου.

Εκτέλεση

Κόψτε την φέτα σε κομμάτια και τοποθετήστε τη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι). Προσθέστε τις ψητές πιπεριές, το αλάτι και το μπούκοβο και χτυπήστε ελαφρά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, βάλτε και το ελαιόλαδο, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Δοκιμάστε στη γεύση και διορθώστε, προσθέτοντας επιπλέον αλάτι ή ελαιόλαδο ανάλογα με την φέτα που θα χρησιμοποιήσετε και την υφή που θέλετε να επιτύχετε. Πασπαλίστε με λίγη ρίγανη και σερβίρετε με φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, σουβλακόπιτες, κριτσίνια ή λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια.

Συμβουλή
Αν χρησιμοποιήσετε πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο θα πρέπει να τις στραγγίσετε καλά. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές ολόκληρες στο γκριλ του φούρνου σας και αφού τις ξεφλουδίσετε, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε κανονικά στη συνταγή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:23
Exit mobile version