ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 05:28
MENU CLOSE

Συνταγή για αρωματική φέτα και ελιές στη μαρινάδα

08.07.2021 07:00

Μια συνταγή πασπαρτού για ορεκτικό ή σνακ, βασισμένη στη μεσογειακή διατροφή, γρήγορη και εύκολη, με όλα τα αρώματα της Ελληνικής γης.

Υλικά για τη συνταγή

-1 φλιτζάνι ελιές (200 γραμμάρια), χωρίς κουκούτσι, κατά προτίμηση Καλαμών
-3 μικρά φύλλα δάφνης
-2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο (προαιρετικά)
-½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
-1 φλιτζάνι φέτα (200 γραμμάρια) κομμένη σε κύβους
-Μερικές νιφάδες μπούκοβο (προαιρετικά)
-Κομμένες πίτες ή φέτες ψωμιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά, εκτός από τις πίτες.

Τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο για 24 ώρες (το λιγότερο 6 ώρες), για να μαριναριστούν καλά και να αναδειχθούν οι γεύσεις.

Αφαιρέστε τα δαφνόφυλλα, σερβίρετε σε μια πιατέλα με κομμένες πίτες ή ψητές φέτες ψωμιού ολόγυρα και απολαύστε!

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49
Exit mobile version