search
ΣΑΒΒΑΤΟ 26.07.2025 05:19
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: 2.938 κρούσματα, 135 διασωληνωμένοι και 7 νεκροί

14.07.2021 18:02
koronoios-new

Τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.938 νέες μολύνσεις.

Ακόμη επτά άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου, σε μία ημέρα. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 135, έναντι 133 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.938, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 447.718 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 165 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.832 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.38 (95% Crl: 1.04 – 1.76).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.813 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 135 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.739 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 100 (ημερήσια μεταβολή -10.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 80 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο χάρτης της διασποράς

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 2.938 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 1.423 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 193 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών:  237  κρούσματα

Δυτική Αττική: 43 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 178  κρούσματα

Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 330 κρούσματα

Νήσων: 13  κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 251 κρούσματα

Πειραιώς: 178 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 179 νέες μολύνσεις και 323 στην Κρήτη. 

Αναλυτικά η κατανομή των νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα:

Διαβάστε επίσης

Εμβόλιο J&J: «Αυξημένος κίνδυνος» εμφάνισης του συνδρόμου Guillain-Barré

Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις ΕΜΑ για νέες παρενέργειες των εμβολίων

Η απουσία ήπιων παρενεργειών μετά από εμβόλιο mRNA δεν σημαίνει ότι αυτό δεν «δουλεύει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26.07.2025 01:00