search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:51
MENU CLOSE

Τσίπρας στο Κρυονέρι: Νέα έκκληση για πτητικά μέσα πυρόσβεσης – Κριτική σε χαμηλούς τόνους από Κουμουνδούρου

06.08.2021 13:07
tsipras_new

Στις πληγείσες περιοχές στο Κρυονέρι Αττικής έχει μεταβεί, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη τις τελευταίες ώρες.

Με μήνυμά του στο twitter επαναλαμβάνει την έκκληση για ενίσχυση του έργου της κατάσβεσης με πτητικά μέσα. Ειδικότερα σημείωσε:

«Επισκέφθηκα το Κρυονέρι σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εθελοντές & πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Ολόψυχα κουράγιο στους πολίτες που δοκιμάζονται. Μεταφέρω την έκκλησή τους για πτητικά μέσα που δυστυχώς ακόμη δεν επιχειρούν στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χθες επισκέφθηκε τη Βόρεια Εύβοια όπου είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Αιδηψού -Ιστιαίας και Λίμνης Μαντουδίου, οι οποίοι του κατήγγειλαν την απουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά (την Τρίτη).

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή του απεύθυνε έκκληση να ενισχυθούν τα μέσα εναέριας πυρόσβεσης. Ζήτησε επίσης στήριξη των ανθρώπων που βιώνουν αυτή την τραγωδία και είδαν σπίτια και περιουσίες να καίγονται, με άμεση εξαγγελία αποζημιώσεων. Τέλος, ζήτησε οι καμένες εκτάσεις να κηρυχθούν αναδασωτέες, «τάχιστα».

«Αυτό το οποίο δεν θα θέλαμε να δούμε» είπε, είναι «σύντομα εκεί που υπήρχαν δάση να ξεφυτρώσουν επενδύσεις real estate ή ακόμα και ανεμογεννήτριες. Ο μόνος τρόπος για να κόψουμε την όρεξη ορισμένων που εποφθαλμιούν τα δάση μας, είναι να είναι απόλυτη και σαφής η Πολιτεία σε ό,τι αφορά την ταχύτατη νομοθετική της παρέμβαση».

Χαμηλοί τόνοι

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πολιτικό σκέλος της δήλωσής του σημείωσε καταρχάς ότι «η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά», μη εξαιρώντας ωστόσο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (όπως και προηγούμενες κυβερνήσεις) προσθέτοντας: «όπως δεν λειτούργησε υποδειγματικά και παλαιότερα». Πάντως απέδωσε «ελαφρυντικά» στη δική του κυβέρνηση εν αντιθέσει με τη σημερινή λέγοντας:

«Είμαστε μπροστά στο φαινόμενο μιας ραγδαίας κλιματικής κρίσης. Και αν πριν από τρία χρόνια αιφνιδιαστήκαμε, σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία αιφνιδιασμού». «Καλό είναι να μην ωραιοποιούμε την κατάσταση, να μην προσπαθούμε να φτιασιδώσουμε την εικόνα. Η εικόνα είναι πάρα πολύ αρνητική» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους στο πλαίσιο της τακτικής που έχει αποφασιστεί κεντρικά τις τελευταίες μέρες και όσο διαρκεί η μάχη με τη φωτιά. Εξ ου και η αναφορά «δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών» στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία σχολίασε το χθεσινοβραδινό διάγγελμα Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης ότι ορθώς τίθεται ως προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή «αλλά δεν μπορεί από εκεί και πέρα να αφήνεται η φωτιά να κάψει ό,τι βρει στο πέρασμά της μέχρι να σβήσει στη θάλασσα».

Οι πιο αιχμηρές αναφορές στο επίπεδο των δημόσιων δηλώσεων από πλευράς Κουμουνδούρου ήταν:

Ο χαρακτηρισμός περί «τυμβωρύχων» (που όμως δεν λέγεται για πρώτη φορά) στο πλαίσιο της έκκλησης Τσίπρα «προς αυτούς οι οποίοι στο παρελθόν είχαν επιλέξει την τυμβωρυχία πάνω στην καμένη γη, τουλάχιστον σήμερα να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια» και να δίνουν την αληθινή εικόνα στους πολίτες αντί να την ωραιοποιούν.

Με άλλα ο λόγια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια έμμεση αναφορά στο Μάτι, παραπέμποντας τόσο στον τρόπο που είχε λειτουργήσει αντιπολιτευτικά τότε η ΝΔ όσο και στη σημερινή αξιοποίηση της τραγωδίας ως άλλοθι και μέτρο σύγκρισης.

Η ανακοίνωση για το διάγγελμα με την οποία η Κουμουνδούρου το χαρακτήρισε «επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής» ζητώντας αυτή την κρίσιμη ώρα η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στα έργα και όχι στα λόγια.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Πολλές και διάσπαρτες οι εστίες – Τιτάνια προσπάθεια να ελεγχθεί η πυρκαγιά (video)

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες από χωριό σε χωριό – «Θα καεί όλο το νησί, θα θρηνήσουμε ανθρώπους»

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί ο καύσωνας, ενισχύονται επικίνδυνα οι άνεμοι (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:51